تأثیر طول دوره انبارمانی و منطقهی کاشت بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی میوه سیب (Malus domestica Borkh.) رقم گرانی اسمیت | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 2، دوره 11، شماره 2، آذر 1398، صفحه 15-27 اصل مقاله (942.14 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22084/ppt.2017.9431.1532 | ||
نویسندگان | ||
لطیفه فیروز بخت1؛ داود بخشی* 2؛ محمود قاسم نژاد2؛ رقیه هدایتی1 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
بررسی و شناخت روند تغییرات شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی میوه در طول دوره نگهداری در انبار سرد، بهخصوص در مناطق عمده تولید، منجر به مدیریت موفق و اقتصادی انبارمانی و عرضه میوه با کیفیت به بازار میشود. مطالعه حاضر، در سال 1393 بهمنظور مقایسه عمر انبارمانی میوه سیب رقم گرانی اسمیت تولید شده در دو منطقه مهم آبیک استان البرز و خرمدشت تاکستان استان قزوین با ارتفاع متفاوت از سطح دریا صورت گرفت. میوهها در هر دو منطقه ۱۶۰ روز پس از مرحله تمام گل برداشت و در چهار مرحله شامل: قبل از انبار و 1، 2 و3 ماه پس از نگهداری در انبار سرد مورد ارزیابی واقع شدند. باتوجه به نتایج، تفاوت معنیداری بین دو منطقه در اکثر شاخصهای کیفی موردبررسی وجود داشت. حداکثر سفتی بافت (04/9 کیلوگرم بر مترمربع) در میوههای انبار شده منطقه آبیک مشاهده شد. بیشترین میزان فنل کل (22/5 میلیگرم در 1 گرم وزنتر) و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست میوه (10/84 درصد) مربوط به منطقه آبیک قبل از انبار بود. حداکثر فعالیت آنزیم پراکسیداز (67/9 میکرومول در 1 گرم وزنتر در دقیقه) در منطقه خرمدشت و حداقل فعالیت این آنزیم (78/0 میکرومول در 1 گرم وزنتر در دقیقه) در منطقه آبیک مشاهده گردید. در نتیجه کشت سیب ’گرانی اسمیت‘ در مناطق دشت نزدیک به دامنه کوه، منجر به بهبود شاخصهای کیفی میوه مانند سفتی، طعم و ارزش غذایی و بهدنبال آن افزایش - انبارمانی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
فنل کل ظرفیت آنتیاکسیدانی انبار سرد فعالیت آنزیم پراکسیداز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Storage Period and Planting Region on Physiological and Biochemical Characteristics of ‘Granny Smith’ Apple (Malus domestica Borkh.) Fruit | ||
نویسندگان [English] | ||
Latifeh Firozbakht1؛ Davood Bakhshi2؛ Mahmoud Ghasemnejad2؛ Roghieh Hedayati1 | ||
1MSc Student, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Guilan University, Rasht, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Guilan University, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Investigating and recognizing the trend of changes in physiological and biological characteristics of fruit during the period of cold storage leads to successful and economical storing management and supplying quality fruit to the market. The present study was conducted in 2014 in order to compare the storage life of ‘Granny Smith’ apple fruit produced in two important regions of Abyek-Alborz and Khorramdasht-Qazvin with different altitudes. Fruits were collected 160 days after full bloom. Fruits were sampled after each stages of including pre-storage, 1-month, 2-months and 3-months. According to the results, fruits grown in Abyek region were firmer (9.04 kg/m2) than those grown in Khorramdasht. The highest skin total phenol was observed in the fruits before storage (5.22 mg GAE/1 g FW) and three months of storage in Abyek region. The highest antioxidant capacity of skin (84.10 %) was observed in the fruits grown in Abyek before storage, respectively. The highest (9.67 mg GAE/1 g FW) and lowest (0.78 mg GAE/1 g FW) peroxidase activity was observed in Khorramdasht and Abyek, respectively. ‘Granny Smith’ apple cultivation in lowland areas close to the mountain range led to production of firmer fruits, lower peroxidase activity; and, thus better storability. The antioxidant capacity of fruit juice and its nutritional value was also higher in Abyek region. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Total phenol Antioxidant capacity Cold storage Peroxidase enzyme activity | ||
مراجع | ||
خاکسار، ر.، الداغی، م.، سلیمی، ا. و اسپهبدی، ک.1394. تغییرات کمی و کیفی آنزیم پراکسیداز در برخی پایههای افراپلت (Acer velutinum Boiss.) در ارتفاعات مختلف جنگلهای مازندران. فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران. 23 (2): 214-203. دارابی، س.، قادری، ن. و امامیفر، آ. 1393. تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه انگور رقم ‘رشه’ در شیب و ارتفاعهای مختلف. مجله به زراعی کشاورزی. 18 (1): 128-117. طاعتی، ع.، و سرمدیان، ف. 1393. بررسی تناسب اراضی در نواحی زراعی- زیستگاهی آبیک برای زراعت گندم و جو دیم. نشریه مدیریت اراضی. 2 (2): 136-123. علیزاده، ا.، کمالی، غ. ع.، موسوی، ف. و موسوی بایگی، م. 1378. هوا و اقلیم شناسی. انتشارات دانشگاه فردوسی. 381 صفحه. نظری، ع.، افشاری، ح.، مسعودسینکی، ج.، باقری، س. و لائی، ق. 1394. رابطه ارتفاع از سطح دریا با صفات فیزیولوژیکی اکوتیپهای وحشی زرشک دانهدار (Berberis vulgaris) در منطقه شاهرود. مجله بهزراعی نهال و بذر. 31 (1): 126-119. محمد رضایی، ن.، سرمدیان، ف. و حیدری، ا. 1390. ارزیابی فیزیکی و اقتصادی تناسب اراضی برای کاربری های گندم و جو دیم با استفاده از نرمافزار ALES در منطقه تاکستان. پژوهش در علوم زراعی. 13 (4): 27-15. Agarwal, S. and Pandey, V. 2004. Antioxidant enzyme resposes to NaCl stress in Cassia angustifolia. Plant Biology, 48: 555-560. Amzad Hossain, M., Salehuddin, S. M., Kabir, M. J., Rahman, S. M. M. and Vasatha Rupasinghe, H. P. 2009. Sinensetin, rutin 3΄-hydroxyl- 5, 6, 7, 4΄-tetramethoxy flavone and rosmarinic acid content and antioxidative effect of the skin of apple fruit. Journal Food Chemistry, 113: 185- 190. Asghari, M., and Aghdam, M. S. 2010. Impact of salicylic acid on postharvest physiology of horticultural crops. Trends in Food Science and Technology, 21: 502-509. Ayala-Zavala, J. F., Wang, S. Y., Wang, C. Y. and Gonzalez-Aguilar, G. A. 2004. Effect of storage temperatures on antioxidant capacity and aroma compounds in strawberry fruit. LWT-Food Science and Technology, 37: 687-695. Bakhshi, D. and Arakawa, O. 2006. Effects of UV-B irradiation on phenolic compound accumulation and antioxidant activity in ‘Jonathan’ apple influenced by bagging, temperature and maturation. Journal of Food, Agriculture and Environment, 4: 75-79.
Bowler, C., Van Montagu, M. and Inzé, D. 1992. Superoxide dismutase and stress tolerance. Annual Review of Plant Physiology and Plant Molecular Biology, 43: 83-116. Bor, M., Ozdemir, F. and Turkan, I. 2003. The effect of salt stress on lipid peroxidation and antioxidants in leaves of sugar beet Beta vulgaris L. and wild beet Beta maritime. Plant Science, 164: 77-84. Boyer, J., and Liu, R. H. 2004. Apple phytochemicals and their health benefits. Journal of Nutrition, 3: 1-5. Brown, S. and Maloney, K. 2006. What constitutes eating quality to a New York consumer and how do we measure quality objectively?. Fruit Quarterly, New York, pp: 3-6. Chinici, F., Bendini, A., Gaiani, A. and Riponi, C. 2004. Radical scavenging activities of peels and pulps from cv. Golden Delicious apples as related to their phenolic composition. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52: 4684-4689. Cieslik, E., Greda, A. and Adamus, W. 2006. Contents of polyphenols in fruits and vegetables. Food Chemistry, 94: 135-142. Conde, C., Silva, P., Fontes, N., Dias, A. C. P., Tavares, R. M., Sousa, M. J., Agasse, A., Delrot, S. and Gerós, H. 2007. Biochemical changes throughout grape berry development and fruit and wine quality. Food Global Science Books, 1 (1): 1-22. Crouch, I. 2001. 1-Methylcyclopropene (Smartfresh TM) as an alternative to modified atmosphere and controlled atmosphere storage of apples and pears. In: 8th International Controlled Atmosphere Research Conference 600, Rotterdam, Netherlands. Cruz, R. M. S., Vieira, M. and Silva, C. L. M. 2006. Effect of heat and thermosonication treatment on peroxidase inactivation kinetics in watercress (Nasturtium officinale). Journal of Food Engineering, 72: 8-15. D’Abrosca, B., Pacifico, S., Cefarelli, G., Mastellone, C. and Fiorentino, A. 2007. Limoncella apple, an Italian apple cultivar: phenolic and flavonoid contents and antioxidant activity. Journal Food Chemistry, 104: 1333-1337. Du, A., Li, M., Ma, F. and Liang, D. 2009. Antioxidant capacity and the relationship with polyphenol and Vitamin C in Actinidia fruits. Food Chemistry, 113: 557-562. Fiorentino, A., Abrosca, B. D., Pacifico, S., Mastellone, C., Scognamiglio, M. and Monaco, P. 2009. Identification and assessment of antioxidant capacity of phytochemicals from Kiwifruits. Journal of Agriculture Food Chemistry, 57: 4148-4155. Harker, F. R., Gunson, F. A. and Jaeger, S. R. 2003. The case for fruit quality: an interpretive review of consumer attitudes, and preferences for apples: Review article. Postharvest Biology and Technology, 28: 333-347. In, B. C., Motomura, S., Inamoto, K., Doi, M. and Mari, G. 2007. Multivariente analysis of realation between preharvest environmental factors, postharvest morphological and physiological factors and vase life of cut Asomi Red Roses. Japanese Society for Horticultural Science, 76: 66-72. Jackson‚ D. I. and Looney, N. E. 1999. Temperate and subtropical fruit production (2nd Edition).CABI publishing‚ New York, 332 pp. Kahkonen, M. P., Hopia, A. I., Vuorela, H. J., Rauha, J. P., Pihlaja, K., Kujala, T. S. and Heinonen, M. 1999. Antioxidant activity of plant extracts containing phenolic compounds. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 47: 3954-3962. Kevers, C., Pincemail, J., Tabart, J., Defraigne, J. and Dommes, J. 2011. Influence of Cultivar, Harvest Time, Storage Conditions, and Peeling on the Antioxidant Capacity and Phenolic and Ascorbic Acid Contents of Apples and Pears. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59 (11): 6165-6171. Kondo, S., Tsuda, K., Muto, N. and Ueda, J. 2002. Antioxidative activity of apple skin or flesh extracts associated with fruit development of selected apples cultivars. Scientia Horticulturae, 96: 177-185. Kvikliene, N., Kviklys, D. and Viskelis, P. 2006. Changes In fruit quality during ripening and storage in the apple cultivar ‘Auksis’. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research, 14: 195-202. Lattnaoiz, V., Di venere, D., Linsalata, V., Bertolini, P., Ippolito, A. and Salerno, M. 2001. Low temperature metabolism of apple phenolics and quiescence of Phlyctaena vagabunda. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 49: 5817-5821. Leja, M., Mareszek, A. and Ben, J. 2003. Antioxidant properties of two apple cultivars during long-term storage. Food Chemistry, 80: 303-307. Leontowicz, M., Leontowicz, H., Drzewiecki, J., Jastrzebski, Z., Haruenkit, R. and Poovarodom, S. 2007. Two exotic fruits positively affect rat’s plasma composition. Food Chemistry, 102: 192-200. Matthes, A. and Schmitz-Eiberger, M. 2009. Polyphenol content and antioxidant capacity of apple fruit: effect of cultivar and storage conditions. Journal of Applied Botany and Food Quality, 82: 152-157. Marini, R. P. 2014. Growing apples in virginia. Agricultural Research and Extension Center, Virginia Technology. 1-9. Perez-Ilzarbe, J., Hernández, T., Estrella, I. and Vendrell, M. 1997. Cold storage of apples (cv. Granny Smith) and changes in phenolic compounds. European Food Research and Technology, 204: 52-55. Piretti, M. V., Gallerani, G. and Pratella, G. C. 1994. Polyphenol fate and superficial scald in apple. Postharvest Biology and Technology, 4: 213-224. Stewart, D., Oparka, J., Johnstone, C., Iannetta, P. P. M. and Davies, H. V. 1999. Effect of modified packaging (MAP) on soft fruit quality. In Annual report of the Scottish Crop Research Institute for 1999. pp. 119-124. Stirzaker, R. 2010. Out of the Scientist's Garden: A Story of Water and Food. Colling wood. VIC: CSIRO Pub, 27 pp. Schreiner, M. and Huyskens-Keil, S. 2006. Phytochemicals in fruit and vegetables: health promotion and postharvest elicitors. Critical Reviews in Plant Sciences, 25: 267-278. Varela, P., Salvador, A. and Fiszman, S. 2007. Changes in apple tissue with storage time: Rheological, textural and microstructural analyses. Food Engineering, 78: 622-629. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 281 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 265 |