بررسی فعالیت آنزیم پراکسیداز در برخی میوه¬ها با کاربرد اسانس¬های گیاهی آویشن باغی، مورد و مرزه خوزستانی | ||
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی | ||
مقاله 4، دوره 3، شماره 2، آذر 1390، صفحه 33-42 اصل مقاله (235.64 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عبـداله احتشـــام¬نیا* 1؛ عبدالحسین رضایی¬نژاد2؛ سیدجواد موسوی¬زاده3؛ مجید علیخانی کوپایی4 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم¬آباد، باشگاه پژوهشگران جوان، خرم آباد، ایران | ||
2استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
3دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، باشگاه پژوهشگران جوان، رشت، ایران | ||
4گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی سراوان، دانشگاه سیستان و بلوچستان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، تاثیر اسانسهای گیاهان آویشن باغی، مورد و مرزه خوزستانی بر میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز در عصاره برخی میوهها مورد مطالعه قرار گرفت. فعالیت آنزیم پراکسیداز با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه فاکتور شامل مرحله کاربرد آنتیاکسیدان، منبع آنتیاکسیدان و غلظت آنتیاکسیدان مورد بررسی قرار گرفت. غلظتهای صفر (شاهد)، 50، 75، 100 و 200 میکرولیتر در صد میلیلیتر از هر اسانس استفاده شد. عصاره میوههای موز، شلیل، گلابی، انگور، آلو، هلو، سیب لبنانی زرد و سیب لبنانی قرمز بهعنوان منبع آنزیم پراکسیداز بهکار برده شدند. نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری در فعالیت آنزیم پراکسیداز در میوههای مورد مطالعه در هر دو مرحله وجود دارد (01/0>P). در پژوهش حاضر، بهطور کلی غلظتهای بالاتر اسانس مرزه خوزستانی نسبت به اسانس آویشن باغی و مورد، فعالیت ضد اکسایشی بالاتری را در مراحل قبل و بعد از عصارهگیری نشان داد که احتمالاً بهدلیل وجود کارواکرول بهعنوان مهمترین ترکیب فعال بیولوژیکی موجود در اسانس مرزه خوزستانی است که دارای فعالیت آنتیاکسیدانی قابل توجهی است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ آنزیم پراکسیداز؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ کارواکرول | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of Peroxidase Enzyme Activity in Some Fruits by Application of Thyme, Myrtle and Savoury Essential Oils | ||
نویسندگان [English] | ||
Abdollah Ehteshamnia1؛ Abdolhossein Rezaeinejhad2؛ Seyed javad Musavizadeh3؛ Majid Alikhani koopaei4 | ||
1Young Researchers Chub, Khorramabad Branch, Islamic Azad University, Khorramabad, Iran | ||
2Assistant professor of plant production, Agriculture college, Lorestan university, Iran | ||
3Young Researchers Chub, Khorramabad Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran | ||
4Plant production Dept., Agriculture and Natural Resources College of Saravan, Sistan and Baloochestan University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this experiment, the effect of Thyme, Myrtle and savoury essential oils was evaluated on value of peroxidase enzyme activity in some fruits extractions. Peroxidase enzyme activity using factorial test in randomized completely design with 3 factor including stage of applying antioxidants, source and concentrations of antioxidants. Four concentrations of 50, 75, 100, and 200 µl/100ml from each essential oil were applied. Extractions of Banana, Nectarine, Pear, Plum, Peach, Grape, Golden Delicious and Red Delicious apples fruits used as source of peroxidase enzyme. The antioxidant activity of essential oils was compared to that of ascorbic acid. One unit of enzyme activity is defined as a change in absorbance of 0.001 min-1 (units/min/gr).The results revealed that the antioxidant activity of each essential oil was different in the fruits (p<0.01). The highest percent antioxidant activity was obtained under applying high concentrations of savoury essential oils in most of fruits than thyme and myrtle essential oils. This result can cause presence of carvacrol in savoury essential oils that have high antioxidant activity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Essential oils, Peroxidase enzyme, Antioxidant activity, Carvacrol | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 7,539 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,597 |